Social

#declaratie traian basescu #traian băsescu #regele miha #demitere basescu

Traian Basescu regreta afirmatiile facute la adresa Regelui Mihai

Presedintele suspendat Traian Basescu regreta afirmatiile publice despre Regele Mihai, pe care le-a facut in 2011, cu ocazia unei aparitii intr-o emisiune TV.

"Am un regret profund ca am spus public ce gandesc. Si asta imi arata ca uneori politicienii, macar in chestiuni foarte sensibile, este bine sa nu spuna ce gandesc", a declarat Traian Basescu, intr-un interviu acordat ziarului "Adevarul".

Intrebat de reporter cum apreciaza faptul ca Regele Mihai nu i-a raspuns in niciun fel, desi a fost intrebat, Basescu a declarat: "Asa trebuia sa faca un Rege".

In urma cu un an, Traian Basescu catalogase abdicarea fostului monarh drept "un act de tradare a intereselor nationale". "Multi spun ca abdicarea a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de tradare a intereselor nationale din partea Regelui Mihai. Antonescu este vinovat in istorie pentru pogromul impotriva evreilor, pentru deportarea lor in Transnistria. Uitam ca Romania avea atunci un sef de stat. Antonescu era prim-ministru. Unuia ii dam averile, pe altul il facem criminal de razboi. De ce? Doar pentru ca unul a fost sluga la rusi?".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea