Social

#avalansa retezat # dor geta popescu #coco popescu #tragedie retezat

Tragedia din Retezat: Doi copii morti. Unul dintre acestia, sora celebrei Coco Popescu

Doi copii au murit sambata intr-o avalansa in muntii Retezat. Cei doi se aflau pe un traseu deschis doar vara si au fost proiectati pe stanci de valul avalansei. Ambii erau alpinisti, sportivi de performanta, cu multe recorduri la activ. 

Doi sportivi ai României, recunoscuţi în lume pentru rezultate obţinute în alpinism, au urcat, sâmbătă, ultima creastă. Fetiţa care a murit surprinsă de avalanşă în Retezat este copilul de aur al alpinismului românesc, iar băiatul - cel mai tânăr alpinist din Europa care a atins Vârful Aconcagua.

Dor Geta Popescu avea doar 13 ani. Este sora cunoscutei Coco Popescu, care are la activ o multime de recorduri in alpinism. Erik avea doar 14 ani. 

Din grupul de cinci persoane aflat pe muntele Retezat facea parte si Ovidiu Popescu, tatal alpinistei moarte. Acesta se pare ca a fost si el ranit. 

Operaţiunea de coborâre de pe munte a trupurilor celor doi copii a fost suspendată până duminică, transmite corespondentul MEDIAFAX. Şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodeanu, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că echipele de salvare îşi vor petrece noaptea la cabana Pietrele, de unde vor pleca duminică dimineaţa la ora 5 spre locul în care se află trupurile celor doi copii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea