Social

# saptamana mare #superstitii #traditii #saptamana patimilor #Joia Mare

Traditii si superstitii in Saptamana Mare. Ce sa faci ca sa iti mearga bine!

Am intrat in ultima saptamana a Postului Mare, iar traditiile ne indeamna sa respectam anumite obiceiuri pentru ca pe parcursul anului sa avem parte de sanatate si de prosperitate.

Un obicei din strabuni spune ca in Saptamana Mare se face curatenia de Paste, atunci cand se scot toate lucrurile la aerisit, ca sa iasa toate relele din casa. Si doar in aceste zile se mai pot spala haine sau se mai poate lucra in gradina.

Tot din Miercurea Mare se spune ca barbatii trebuie sa stea mai mult pe langa casa pentru a-si ajuta nevestele. In anumite zone din tara, copiii merg cu colindul din casa in casa si primesc oua pentru a le inrosi.

De asemenea, una dintre superstitiile din Saptamana Patimilor spune ca nu este bine ca in aceasta perioada sa fie consumat otet, iar in Joia Mare nu se mananca in niciun caz urzici, intrucat cu aceasta planta a fost lovit Mantuitorul. Tot in Joia Mare se vopsesc ouale si in niciun caz in Vinerea Patimilor.

Batranii spun ca in Joia Mare nu este bine sa dormi, ca sa nu fii lenes tot anul.

Sursa foto: simonamariavladica.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea