Social

# superstitii rusalii # traditii rusalii #rusalii

Traditii si superstitii de Rusalii. Ce trebuie sa faci azi?

Rusaliile sau Pogorarea Sfantului Duh reprezinta o sarbatoare crestina importanta, calculata la 50 de zile dupa Paste. De Rusalii este comemorata coborarea Sfantului Duh asupra ucenicilor lui Iisus din Nazaret.

In credinta populara, Rusaliile sunt spiritele mortilor care, dupa ce au parasit mormintele la Joimari si au petrecut Pastele cu cei vii, refuza sa se mai intoarca in locasurile lor si incep sa faca rele oamenilor. Rusaliile sunt cunoscute in popor sub nume diferite: iele, zane, soimane, milostive, doamne, imparatesele-vazduhului, ursoaice.

In mod traditional Rusaliile erau respectate, dar nu indragite pentru ca aduceau tot felul de boli. Oamenii nu stiu cate sunt si nu le spun pe nume, ca nu cumva sa le supere. Se crede ca Rusaliile umbla imbracate in alb, danseaza in vazduh si cauta locuri neumblate. Locurile unde au jucat, raman arse si neroditoare.

Lunea Rusaliilor - anul acesta pe 1 iunie - este zi nelucratoare in Romania, Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Islanda, Luxemburg, Tarile de Jos, in unele cantoane din Elvetia, Madagascar, Norvegia, Portugalia, Senegal, Ungaria, Togo.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea