Social

#traditii si obiceiuri boboteaza #obiceiuri #boboteaza #traditii

Traditii si obiceiuri de Boboteaza! Ce sa nu faci azi sub niciun chip

Romanii sarbatoresc astazi Boboteaza. In aceasta zi se se sfintesc apele mari si se purifica mediul nostru inconjurator de fortele malefice. Prin traditie, apele raman sfintite timp de sase saptamani.

Credinciosii merg astazi la biserica pentru a lua apa sfintita. In timpul ceremonialului religios de sfintire, apa primeste virtuti terapeutice miraculoase si nu se strica de-a lungul anului. Apa sfiinta mai este cunoscuta si ca agheazma.

In ziua de Boboteaza, gospodinele nu trebuie sa dea cu imprumut sau sa instraineze niciun obiect din casa si nici bani. Daca fac acest lucru nu vor avea spor in gospodarie tot anul.

In aceasta zi, nu trebuie sa te certi, deoarece atragi ghinionul asupra ta.

Traditia mai spune ca la Boboteaza nu se spala rufe. Cei care fac acest lucru vor avea parte de ghinion multa vreme de acum in colo.

La pranz, traditia cere ca familia sa se reuneasca la masa, care trebuie sa fie la fel de bogata ca cea de Craciun.

O alta traditie mai spune ca in aceasta zi nu se stropesc cu apa sfintita caii si iepurii, care se pot preface in diavoli.

Sursa foto: a1.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea