Social

#traditii de Sfanta Maria #sfanta maria

Traditii de Sfanta Maria: Ce NU ai voie sa faci sub niciun chip

Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai mari sarbatori din Calendarul Crestin Ortodox. Aceasta sarbatoare se celebreaza in fiecare an pe data de 15 august si aduce cu ea o serie de traditii si obiceiuri pe care este bine sa le iei in considerare.

Se spune ca inainte cu doua zile de Sfanta Maria nu este bine sa aprinzi focul, deoarece acest lucru poate aduce boli sau incendii in casa. De asemenea, in unele sate se spune ca persoanele care aprind focul in aceste zile vor pieri arse, de aceea mamele nu gatesc pentru a-si ferii copiii de boli sau alte probleme.

Gospodarii vor avea recoltele blestemate si fara roade daca vor lucra in aceasta zi mare, iar vitele li se vor imbolnavi si gospodaria se va destrama.

Potrivit traditiei populare, aceasta sarbatoare se tine mai ales pentru sanatate, pentru casatorie, pentru nastere usoara si pentru vindecari.

Oamenii merg la biserica unde inalta rugaciuni Fecioarei Maria: fetele de maritat pentru un "ursit" bun, femeile pentru temeiul gospodariei, iar barbatii pentru recolte bogate

De Sfanta Maria Mare, fetele nemaritate trebuie sa poarte in san un fir de naprasnic (feriga in unele zone) si sa se roage la icoana Maicii Domnului, tinand candela aprinsa.

Inteleptii satului sunt cei care, conform traditiei, trebuie sa imparta flori de naprasnic tinerelor fete pentru a le ajuta sa isi gaseasca un bun crestin ca sot.

De Sfanta Maria Mare, fetelor le este interzis sa isi taie parul si sa-l arunce la gunoi. De asemenea, este interzis scaldatul in ape curgatoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea