Social

#traditii 1 Martie #1 martie #martisor

Traditii de 1 Martie! Ce este bine sa faci cu martisorul primit ca sa fii ferita de ghinion tot anul

1 Martie este o zi speciala, in care se celebreaza sosirea primaverii, prospetimea si bucuria. Martisoarele primite de femei sunt simboluri aducatoarea de noroc si bunastare. Iata obiceiurile si traditiile de care este bine sa tii cont pentru a avea noroc tot anul.

Martisorul are puteri deosebite, asemanatoare cu cele ale talismanelor, conform credintelor populare romanesti, Astfel, martisorul poarta noroc, apara de fortele malefice, previne imbolnavirea in lunile care urmeaza lui martie, tine deoparte deochiul.

Se spune ca persoana care poarta la mana martisorul trebuie sa il tina pana pe 9 martie.
Martisorul nu se arunca la gunoi, nici dupa aceasta data pentru ca asta aduce ghinion. Este bine sa la il legi de un copac sau de un trandafir.

Nu doar martisorul este inzestrat cu capacitati remarcabile. A darui un martisor unei persoane la care tii cu adevarat inseamna, conform anumitor credinte din batrani, sa indupleci soarele sa-ti dea sanatate, frumusete, veselie, pofta de viata, iubire. In acelasi timp, gestul barbatilor de a inmana martisoare femeilor este de fapt un indemn la armonie, uniune si buna intelegere.

Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea