Social

#coruptie #coruptie romania #cele mai corupte state

Topul celor mai corupte tari din lume. Iata pe ce loc se afla Romania

Coreea de Nord, Afganistanul si Somalia sunt cele mai corupte tari din lume. La polul opus se afla state precum Danemarca sau Noua Zeelanda, potrivit Indexului anual realizat de organizatia Transparency International, care a fost dat publicitatii marti.

Potrivit acestui Indice, Romania sta mai bine anul acesta la capitolul coruptie, urcand cu cinci pozitii fata de anul trecut, pe locul 69 din 177 de state analizate, fiind, totodata, la egalitate cu Kuwaitul si Italia. Cu toate acestea, tara noastra se afla printre tarile codase ale acestui top.

Analiza din acest an a aratat ca mai mult de doua treimi din cele 177 de state incluse in Indicele din 2013 in ceea ce priveste coruptia au un punctaj sub 50, pe o scala de la 0 la 100.

Tarile cu cel mai mic nivel de coruptie in 2013 sunt Danemarca si Noua Zeelanda, care se afla la egalitate de puncte, 91. Acestea sunt urmate de Finlanda si Suedia, cu 89 de puncte, Norvegia si Singapore, cu 86 de puncte.

Afganistanul, Coreea de Nord si Somalia sunt insa cele mai corupte state, cu 8 puncte fiecare. La polul opus s-au situat Afganistan, Coreea de Nord si Somalia, cu opt puncte fiecare.


Sursa foto: enational.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea