Social

#Quality of Living 2015 #top 10 tari bogate #tari bunastare #romania #studiu

Top orase in care se traieste bine. Bucurestiul sta mai prost ca Budapesta

Viena este in acest an, pentru cea de-a sasea oara consecutiv, orasul cu cea mai ridicata calitate a vietii din lume, potrivit studiului anual Quality of Living 2015, citat de evz.ro. In acest clasament, Bucurestiul apare pe locul 110.

Studiul a vizat 440 de orase si s-a bazat pe circa 40 de factori. Printre elementele luate in calcul s-au numarat situatia geopolitica si economica, educatia, infrastructura, serviciile de sanatate, posibilitatile de petrecere a timpului liber, mediul inconjurator.

In Top 10, Viena este urmata, in ordine, de Zurich, Auckland, Munchen, Vancouver, Dusseldorf, Frankfurt, Geneva, Copenhaga si Sydney. Culmea, cel dintai oras din SUA care figureaza in acest clasament este San Francisco (locul al 27-lea).

In ceea ce priveste Europa occidentala, orasele in care calitatea vietii este cea mai scazuta sunt Belfast (locul al 65-lea) si Atena (85), iar in Europa centrala si orientala, Kiev (176), Tirana (180) si Minsk (189), mai scrie evz.ro.

Bucurestiul se claseaza pe locul 110, fiind devansat de unele capitale din Europa centrala si de est - Praga (68), Budapesta si Ljubljana (75), Varsovia (79), Bratislava (81). Capitala Romaniei se situeaza insa inaintea Sofiei (115), Belgradului (141) si Moscovei (167).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea