Social

#lucruri necesare #camin. #studentie

Top 3 lucruri care iti trebuie cand pleci de la mama de acasa la camin

Kit-ul elementar pentru studentii care pleaca de-acasa este ca o trusa de supravietuire in salbaticie - mai ales in primul an de facultate, pentru cei care parasesc localitatea natala pentru a-si continua studiile.

Un astfel de inceput este marcant - pentru un moment te vei simti ca si cum ai face bungee-jumping. In timp vei realiza ca nu este chiar asa de grav, deci nu va trebui sa te aprovizionezi cu conserve fara numar si trusa de prim ajutor, dar nici nu poti pleca din casa parinteasca numai cu periuta de dinti. Dimpotriva, periuta trebuie sa ramana acolo pentru ca, cel putin in primele saptamani, te vei intoarce cu orice ocazie posibila acasa.

Totusi, inainte de 1 octombrie, va trebuie sa te obisnuiesti cu ideea ca esti aproape un om mare si ca trebuie sa iti iei zborul. Caminul, asa cum ti-au promis toate cunostintele, va fi o perioada distractiva din viata ta.

Cu siguranta iti vei umple bagajul cu borcane de zacusca, gemuri si compoturi facute de parinti, precum si dictionare, cartile de suflet, cateva haine, sosete cat pentru o expeditie in Antarctica si asa mai departe, dar exista 3 lucruri care iti asigura un an universitar distractiv.

3. Personalizarea camerei

Intai, cunoaste-ti colegii din camera de camin si alegeti impreuna un logo fain - eventual ceva creat de unul dintre voi. Nu e nevoie de un nume, daca nu va puteti alege ceva care sa va reprezinte si pe seama caruia sa nu se poata face prea multe glume proaste (intotdeauna vor exista carcotasi).

Apoi, propuneti-i echipei Headprint, agentie ce realizeaza la comanda steaguri personalizate, sa va creeze un steag numai al vostru pe care sa il intindeti pe unul dintre peretii camerei, acolo unde nu exista piese de mobilier sau alte decoratiuni, ca sa nu supraincarcati decorul.

2. Ore de somn optimizate

Fiecare locuitor al camerei de camin ar trebui sa aiba patul lui de o singura persoana. Nu accepta compromisuri - ai nevoie de un somn odihnitor pentru a putea face fata vietii de student, care inseamna cursuri dis-de-dimineata, vizite regulate la biblioteci sau laboratoare si petreceri pana noaptea tarziu. Somnul tau trebuie sa fie perfect.

Iar pentru un somn odihnitor ai nevoie de o saltea potrivita pentru corpul tau, o perna confortabila si lenjerii de pat curate. Cel mai probabil, in casa parinteasca asternuturile sunt toate pentru paturi mari, asa ca vei avea nevoie de cearsafuri, paturi si pilote noi. Vei gasi la homeX tot felul de oferte la lenjerii de pat, asa incat cu siguranta vei gasi ceva potrivit si pentru noul tau vechi pat de camin.

1. Jocurile de societate

Jocurile de societate sunt foarte importante pentru socializarea in camin, mai ales la inceput cand inca nu cunosti foarte multi dintre colegii din camin. Invita-i in weekend-uri sau dupa cursuri la o cana de ceai si ceva jocuri cum sunt “Mafia”, “Mima”, “Fazan” sau “Nu te supara frate” - jocuri banale care pot fi foarte, foarte distractive daca le joci cu oamenii potriviti. Ulterior, veti putea adauga porunci: cine pierde, spala vasele, face curat in baie sau duce gunoiul.

Advertorial

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea