Social

#cursuri #profesori #proiect #camere video #protectie #scoli

Toate scolile din Romania vor fi dotate cu camere video

Ministerul Educatiei va introduce camere video de supraveghere in toate scolile din Romania. Deocamdata, initiativa este in stadiu de proiect, pana cand ministerul va face rost de bani pentru aceste dotari.

Sistemele se supraveghere sunt agreate de parinti si profesori, insa blamate de elevi, care vor fi nevoiti sa isi controleze fiecare miscare la ore si in pauze. Ministerul crede ca aceasta masura este necesara, intrucat camerele video ii protejeaza pe copii, in conditiile in care peste 70% din incidentele din scoli au loc in pauze, la intrarea si la iesirea de la cursuri.

Astfel, pentru a diminua numarul conflictelor care izbucnesc in scoli, Ministrul Educatiei doreste sa instaleze camere video in toate unitatile de invatamant din tara. Pentru implementarea acestui proiect, ministerul are nevoie de 100 de milioane de euro. Numai pentru o singura scoala, instalarea camerelor video costa 8.000 de euro.

Sursa foto: gandul.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea