Social

#tichete de sanatate #coplata #ion bazac

Tichetele pentru coplata in sanatate, introduse in toamna

Tichetele de sanatate vor fi introduse in toamna si romanii vor plati pana la 600 lei pe an pentru ingrijirea medicala in sistemul de coplata. Serviciile de urgenta vor fi singurele gratuite.

Pachetul general de sanatate , care urmeaza sa fie implementat in toata tara.

Autoritatile estimeaza o contributie personala medie de 350 de lei/an, bani care includ doua episoade de spitalizare continua, doua de spitalizare de zi, sase-opt vizite la medicul de familie, patru vizite la medicul specialist, o vizita la domiciliu a unui furnizor, zece analize de laborator, o investigatie radiologica si o investigatie de inalta performanta, informeaza Cotidianul.

Pacientii vor plati 5 lei pentru o consultatie la medicul de familie, 10 lei pentru una la medicul specialist si 10 lei pentru o zi de spitalizare. Serviciile de urgenta raman gratuite, dar apelarea la ele in lipsa unei urgente va costa 20 de lei. Cea mai scumpa analiza in noul sistem este RMN-ul, care va costa 200 de lei. Plafonul maxim anual de plata pentru un pacient este de 600 lei.

Categoriile scutite de coplata sunt pensionarii cu pensii de sub 700 de lei, somerii, tinerii sub 18 ani si persoanele cu handicap. Tichetele de sanatate se vor elibera sub forma de chitanta de catre medici la efectuarea fiecarei plati. Ele pot fi deduse din impozit in anul urmator.

"Estimam ca se vor genera peste 700 de milioane de lei in sanatate sub forma de venituri ale furnizorilor de servicii medicale. 50% din acesti bani se vor duce catre medici", a explicat ministrul Bazac.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea