Social

#ISIS Romania #teroristi Romania #isis #teroristi

Teroristii ISIS se indreapta spre Romania!

Situatia din Turcia este un bun prilej pentru teroristii Statului Islamic sa castige teren in Europa si sa se apropie de granitele tarii noastre, a explicat profesorul Christian Tamas cercetator in domeniul stiintelor umaniste la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, pentru Mediafax.

 

Agravarea tensiunilor din Turcia poate avea ca efect cresterea valului de imigranti si deplasarea fizica a Statului Islamic spre granitele noastre, atarge atentia profesorul Tamas.

„Relatiile Romaniei cu Turcia vor depinde de evolutia relatiilor viitoare ale Uniunii Europene si ale NATO cu aceasta tara. Noi, ca membri ai Uniunii si ai organizatiei transatlantice, ne vom conforma.(…) Ceea ce ne-ar putea afecta in mod foarte serios ar fi eventuala izbucnire a unor conflicte sangeroase de anvergura in Turcia, fapt care ar putea genera valuri de migratie si deplasarea fizica a Statului Islamic spre granitele noastre”, explica orientalistul.

In opinia acestuia, “atentate vor mai fi, dar ma indoiesc ca vor determina o schimbare radicala. Secularismul nu are un rol de jucat in aceasta privinta, caci Statul Islamic si alte grupari animate de aceeasi ideologie nu lupta numai impotriva statelor secularizate, musulmane sau nemusulmane, ci si impotriva statelor guvernate de Legea Islamica, daca acestea nu ii impartasesc ideile”.

Sursa foto: weerwoord.nl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea