Social

#acces convorbiri #interceptari convorbiri

Telefoane ascultate in 28 de tari, inclusiv in Romania!

Reprezentantii companiei de telefonie mobila Vodafone anunta ca 28 de tari, in principal europene si asiatice, au solicitat, in ultimul an, acordarea accesului la convorbirile cetatenilor, in scopul unei monitorizari mai eficiente a populatiei, relateaza Bloomberg.


In ceea ce priveste Romania, care apare in lista, raportul Vodafone precizeaza ca nu e permisa divulgarea de informatii precise sau de statistici legate de cererile facute de institutii ale statului, deoarece Codul de Procedura Penala e neclar in aceasta privinta.

Aceste solicitari au avut loc pe o perioada de 12 luni, din martie 2014 pana in martie 2015, conform raportului intocmit de Vodafone in vederea instaurarii unei legi de protectie a datelor fata de solicitarile fortelor guvernamentale de a avea acces la acest tip de informatii, scrie gandul.info.

Vodafone si alte companii au inceput sa dezvaluie solicitarile facute de autoritatile guvernamentale in scopul monitorizarii cetatenilor dupa ce Edward Snowden, fost angajat al CIA si NSA, a vorbit despre interceptarile facute de guvernele anumitor tari, atragand atentia ca din ce in ce mai multi oameni si companii folosesc mesaje criptate si tehnici online pentru a-si ascunde istoricul activitatilor de pe internet. Furnizorii de browsere precum Mozilla Corp., Firefox si Safari (Apple Inc.) ofera optiuni pentru intarirea securitatii privind cautarile realizate de utilizatori, in timp ce compania TOR asigura un grad mai mare de anonimitate pentru activitatea online a unui utilizator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea