Social

#efecte negative fumat #fumatori #fumat #tigari

Surprinzator! Fumatul creste de trei ori riscul durerilor de...

Cercetatorii americani au descoperit un efect neobisnuit al fumatului asupra sanatatii. Potrivit acestora, viciul influenteaza aparitia si intensitatea durerilor cronice de spate.

Cercetarea americanilor de Scoala de Medicina Feinberg a Universitatii din Northwestern este prima care face legatura intre fumat si dureri cronice.

Specialistii au demonstrat ca fumatorii sunt de trei ori mai predispusi la dureri cronice de spate, care se prelungesc pe o perioada de 12 saptamani, decat cei care nu au acest viciu.

Bogdan Petre, coordonatorul studiului, a explicat cum apare acest efect. "Fumatul afecteaza modul in care creierul raspunde la durerile de spate si face persoanele mai putin rezistente la un episod de durere." Se pare ca nicotina interactioneaza cu o familie de proteine din sistemul nervos care controleaza anxietatea si durerea.

Oamenii de stiinta sustin ca tratamentele antiinflamatoare sunt de ajutor in gestionarea acestor dureri, dar ca nu schimba modul in care este afectat creierul si ca singura metoda prin care pot fi combatute aceste simptome suparatoare este renuntarea la fumat.

Sursa foto: abcnews.go.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea