Social

#supraveghere video #supraveghere video scoli #supraveghere scoli

Supraveghere video permanenta in scoli

Incepand cu anul 2013, toate institutiile de invatamant din Romania vor fi dotate cu camere video. Aceste vor functiona nu numai in timpul examenelor, ci si in orele de curs si in pauze.

Decizia vine in urma inmultirii actelor de violenta in institutiile de invatamant, cel mai recent exemplu fiind cel de saptamana trecuta cand un elev a murit in urma altercatiei cu un coleg.

Liviu Pop, ministrul interimar al Educatiei, spune ca primele camere de supraveghere vor fi montate in Bucuresti chiar din acest an.

Vineri, premierul Victor Ponta le-a cerut ministrilor Educatiei si Internelor sa elaboreze o strategie comuna de combatere a violentei in scolile din Romania.

"Ministrii Educatiei si Internelor vor trebui sa prezinte in cel mai scurt timp o strategie clara, concreta si aplicata de combatere a violentei in scoli. Nu e nimic mai grav pentru un parinte decat sa trimita un copil la scoala cu teama ca va fi agresat, lovit sau chiar ucis, cum s-a intamplat. Sistemele de supraveghere cu camere video nu trebuie folosite doar la examene", a spus premierul.

"Combaterea violentei in scoli este o prioritate zero. Lunar vom vrea sa vedem rezultatele strategii pe care o vor elabora cele doua ministere", a adaugat Ponta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea