Social

#vreme ianuarie #ianuarie #vara #superstitii #vreme #vreme vara

Superstitii! Luna ianuarie prezice cum va fi vremea in timpul verii

Potrivit unor superstitii stravechi, luna ianuarie iti arata cum va fi vremea in vara.

Daca in luna ianuarie este moina (apele se dezgheata iar zapada se topeste) atunci primavara va fi friguroasa iar vara calduroasa. In schimb, daca ianuarie e moale, atunci greul vine in februarie. Iar daca vremea va fi calduroasa inseamna ca nu va fi un an manos. Totodata, daca luna ianuarie este geroasa si uscata, in Februarie va ninge.

Cand se trag norii spre miazazi, urmeaza frig, iar cand se trag spre miazanoapte – caldura. Daca-n ianuarie e frig, va fi cald in iulie. Daca picura de la stresini, adica este vreme moale si se topeste zapada in saptamana dintai, dupa Anul Nou, atunci vara poamele vor fi viermanoase. Daca sunt sloiuri mari la strasini, vor fi multi si mari cucuruzii peste an.

Daca in ianuarie e ger bun, atunci va fi vara secetoasa si calduroasa, iar daca in luna aceasta va fi vremea domoala, vara va fi ploioasa. Daca primele douasprezece zile din an sunt seci, cu ger, celelalte douasprezece zile cu omat, atunci vara vor fi tot cate douasprezece zile de seceta si douasprezece zile ploioase, scrie realitatea.net.

Sursa foto: tribuna.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea