Social

#super luna # fenomen astronomic #luna plina # eclipsa de luna

Super luna si eclipsa de luna in aceeasi zi! Un fenomen astronomic rar

Un fenomen extrem de rar, super luna si eclipsa de luna, va avea loc in noaptea de 27 spre 28 septembrie si este vizibil in toata lumea. Un astfel de eveniment are loc la aproximativ 30 de ani distanta.

Super luna este un fenomen inregistrat in noptile cu luna plina, cand satelitul natural al Pamantului se afla cel mai aproape de Terra. In aceste zile diametrul lunii pare cu 14% mai mare decat in mod normal.

In Romania, fenomenul va fi vizibil partial. "In noaptea de 27 spre 28 septembrie se produce o eclipsa de Luna, care va incepe la ora 03:11, va avea maximul la 05:47 si se va termina la 08:23. Luna va apune in jurul orei 07.15, asa ca nu toata eclipsa va fi vizibila. Totusi putem vedea totalitatea, cand Luna se va afla la numai 15° deasupra orizontului", potrivit site-ului Observatorului Astronomic.

Ultima aparitie simultana a super lunii si a unei eclipse de luna a avut loc in anul 1982, iar urmatoarea ca avea loc in 2033.

Sursa foto: soundofheart.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea