Social

#UE accidente #decese romania #accidente rutiere

STUDIU Suntem campioni la numarul deceselor din cauza accidentelor rutiere

Romania este din nou “fruntasa” intr-un top al rusinii: suntem campioni la numar deceselor din cauza accidentelor rutiere, nivel este aproape dublul mediei UE! Singura tara care ne depaseste este Bulgaria !

Numarul deceselor rutiere la un milion de locuitori a fost anul trecut in România de 97, in usoara crestere fata de 2015. Numarul accidentele este dublu fata de media UE, de 50 de decese la un milion de locuitori.

Tarile cel mai bine plasate din acest punct de vedere sunt Suedia, cu 27 decese la un milion de locuitori, Marea Britanie cu 28 de decese. Cu exceptia tarii noastre si a Bulgariei, alte tari cu numar mare de decese sunt: Letonia (80 de decese la un milion de locuitori), Polonia cu 79 decese, Grecia cu 75 decese.

In 2016 numarul persoanelor decedate in accidente rutiere a fost de 25.500.

Peste jumatate din accidente, respectiv 55% au avut loc in mediul extraurban, 37% au avut loc in zonele urbane si doar 8% pe autostrazi. soferii si pasagerii lor au fost subiectii a 46% din accidentele rutiere, pietonii a 21% dintre acestea, motociclistii la 14%, iar biciclistii la doar 8%.

Printre cauzele care stau la baza numarului crescut de decese in Romania se numara lipsa autostrazilor. lucrarile de reparatii prost semnalizate, gropile, starea tehnica necorespunzatoare a vehiculelor, scrie digi24.ro.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea