Social

Summit UE-Rusia, pe fondul tensiunii din Estonia

Asta
zi debuteazala Samara summit-ul Uniunea Europeana- Rusia, pe fondul tensiunilor create de relatiile incordate dintre Moscova, pe de o parte, si Varsovia si Talin , pe de altaparte. Boicotul impus de Rusia asupra produselor din carne de provenientapolonezasi reactiile vehemente ale Kremlinului in fata deciziei estone de a inlatura Statuia Eroului Sovietic fac din reuniune o adevarata provocare. De aceea, Germania, care detine presedintia semestrialaa Uniunii Europene, nu are mari asteptari din partea acestui summit. Tot ce pot spera, pentru moment, liderii europeni, este ca relatiile dintre Bruxelles si Moscova sanu se deterioreze si mai mult. Pe agenda de lucru a reuniunii figureaza si alte teme sensibile, precum viitorul statut al provinciei Kosovo si solutionarea dosarului nuclear iranian. Sosit la Samara, localitate situatala circa 1.000 de kilometri sud-est de Moscova, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a declarat cava sustine admiterea Rusiei in Organizatia Mondialaa Comertului. Oficialii germani si-au exprimat speranta cadiferendul ruso-polon va fi depasit. Moscova refuzatotusi saridice embargoul asupra produselor poloneze din carne, in timp ce Varsovia blocheazarealizarea acordului de schimb si cooperare Uniunea Europeana- Rusia. Opozitia rusa, care reuneste un spectru larg de formatiuni politice, de la liberali la ultarnationalisti, a anuntat organizarea Marsului Disidentei, la Samara. Liderul protestatarilor, fostul campion mondial la sah, Gari Kasparov, a declara case asteaptala o ripostaduradin partea serviciilor de securitate FSB. Dispozitivul de securitate cuprinde 1.700 de membri ai FSB, la care se adauga aproximativ 3.500 de militari din trupele de graniceri.
  •   2007-05-18
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.