Social

Subiectele de bac, in dezbatere pana luni

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) asteapta ultimele propuneri sau observatii cu privire la subiectele pentru examenul de bacalaureat din sesiunea 2008, care mai raman in dezbatere publica pana luni.

Din 12 aprilie vor fi postate pe site-ul www.subiecte2008. edu .ro formele definitive ale subiectelor, iar inspectoratele vor primi DVD-uri cu rezolvarile acestora, pentru a fi impartite fiecarui liceu si puse la dispozitia elevilor. MECT atrage atentia inspectoratelor sa distribuie gratuit materialele avizate de minister.

Greu la matematica !

Mai multi elevi si profesori, dar si organizatii nonguvernamentale au criticat deja subiectele la matematica, pe care le considera foarte grele.

"Intelegem dorinta unora dintre elevii care vor sustine proba de mate­matica de a fi redus gradul de dificultate al unora dintre itemii din subiectele postate pe site. Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar va analiza atent si profesionist doar acele reclamatii care se refera la programele de examen in vigoare, la concordanta variantelor de subiecte cu aceste programe si la eventualele erori din formularea unor itemi din cuprinsul subiectelor supuse dezbaterii publice", a explicat consilierul ministerial Mihaela Suciu.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea