Social

#sua #canada #viza #ridicare viza

SUA si Canada, somate sa ridice vizele in maxim sase luni

Comisia Europeana a cerut Statelor Unite ale Americii si Canadei sa scoata vizele pentru toti cetatenii Uniunii Europene, in maxim sase luni. In prezent, singurii cetateni ai UE care au nevoie de viza pentru a calatori in aceste tari sunt romanii, bulgarii, polonezii, cipriotii si croatii.

Astfel, potrivit Euractiv, o noua reglementare, ce a intrat in vigoare pe 20 decembrie, cere o reactie comuna a tarilor UE in ceea ce priveste vizele in cazul statelor straine care "supun cetatenii europeni la tratament diferit".

De asemenea, in cazul in care SUA nu va reactiona la aceasta problema, Comisia Europeana a amenintat cu introducerea vizelor pentru diplomatii americani la calatoria in statele membre UE.

Potrivit noului regulament, Comisia Europeana are dreptul de a impune temporar vize pentru cetatenii tarilor care nu ridica vizele pentru statele europene, in cel mult sase luni.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea