Social

#consum alcool Romania #romani alcool #alcool romania

STUDIU Suntem campioni in Europa la consumul de alcool!

Romania ocupa locul al cincilea in topul tarilor europene prin prisma consumului de alcool pur per locuitor, potrivit unui raport oficial realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) pentru anul 2016. Conform acestuia, romanii beau 13,7 litri de alcool per locuitor . Pe acelasi loc se afla Cehia.

Prima pozitie este ocupata de Lituania, cu un consum total de alcool pur per locuitor de 18,2 litri.

Belarus se afla pe locul al doilea, cu un consum total de alcool pur de 16,4 litri, urmat de Republica Moldova, cu 15,9 litri. Rusia devanseaza cu o pozitie Romania in acest clasament, ocupand locul al patrulea, cu un consum total de alcool pur per locuitor de 13,9 litri.

In topul Organizatiei Mondiale a Sanatatii se mai afla Croatia (13,6 litri), Bulgaria (13,6 litri), Belgia (13,2 litri) si Ucraina si Estonia (ambele cu 12,8 litri).

Topul a fost realizat pe baza datelor oficiale referitoare la consumul total de alcool pur per locuitor, pentru persoane in varsta de cel putin 15 ani, in anul 2016.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea