Social

#munca de birou #efecte sedentarism #sedentarism

STUDIU Statul pe scaun ne omoara cu zile!

Anual, aproximativ 4% din populatia de pe glob moare din cauza sedentarismului, ceea ce de fapt inseamna 433.000 de persoane, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Sao Paulo din Brazilia, citat de Rador.
 
Conform studiilor, aproximativ 60% dintre populatia activa a Terrei isi desfasoara activitatea stand peste patru ore zilnic pe scaun. In medie, acest indicator se apropie de cinci ore.
 
 in prezent, principala cauza a artrozei este sedentarismul si mentinerea pentru timp indelungat in unele pozitii fixe nocive, cum ar fi statul pe scaun.
Cercetatorii brazilieni le recomanda angajatilor care isi desfasoara activitatea la birou sa munceasca mai mult stand in picioare, relateaza „Planet Today”.
 
 Potrivit unor studii anterioare, o persoana are voie zilnic sa munceasca la birou doar zece ore, stand pe scaun. Potrivit cercetatorilor brazilieni, statul indelungat pe scaun are efecte nocive si asupra sistemului cardiovascular.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea