Social

#romani #agricultori #sonda ires

Studiu: Romanii au cea mai mare in incredere in agricultori

Romanii nu mai incredere in Biserica si Armata. Potrivit unui sondaj recent realizat de Institutul Roman pentru Evaluare(IRES), locul acestor institutii a fost luat de agricultori, scrie realitatea.net.

Circa 50% dintre respondenti sunt de parere ca cei mai de incredere romani sunt agricultorii.

Statistica arata ca politistii se bucura de noua procente din increderea romanilor, in timp ce procurorii sunt creditati cu 11%. Procentul celor care au incredere in avocatii si procurori a ajuns la 12%.

Cei mai slab cotati sunt insa politicienii. Studiul IRES indica faptul ca doar 4% dintre romani au foarte multa incredere in clasa politica.

Potrivit unui alt sondaj realizat recent de IRES, cele mai mari sanse sa devina urmatorul presedinte al Romaniei le are Crin Antonescu. Intrebati cu cine ar vota daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, 38% dintre respondentii sondajului IRES au spus ca ar merge pe mana lui Antonescu. Pe locurile urmatoare s-au clasat Traian Basescu (23%), Victor Ponta si Mihai Razvan Ungureanu (cate 11%) si Dan Diaconescu (10%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea