Social

#iubire #studiu #priviri #privire cuplu

Studiu: Iubirea se citeste in priviri. Iata cum!

Cercetatorii americani au realizat un studiu care arata diferenta dintre iubire si atractia sexuala fata de un strain. Secretul sta in privire, spune Stephanie Cacioppo, de la Chicago High-Performance Electrical NeuroImaging Laboratory, autoarea studiului.

Potrivit descopera.ro, concluziile vin ca urmare a doua experimente menite sa stabileasca modul in care se activeaza unele regiuni ale creierului, in cele doua situatii mentionate.

Voluntarii, femei si barbati, au fost rugati sa vizualizeze niste fotografii alb-negru cu straini. In prima parte a studiului, voluntarii s-au uitat la poze cu cupluri tinere de indragostiti care se uitau unii la altii.

In cea de-a doua parte a cercetarii, participantii au vazut poze cu persoane atragatoare de sex opus, care priveau direct spre camera.

Concluzia cercetatorilor a fost ca atunci cand fotografia le inspira voluntarilor sentimente de iubire, ei priveau fix la chipul persoanelor, in timp ce aceia care se simteau atrasi sexual de persoana din poza se uitau mai mult la trupul ei.

Concluzia studiului i-ar putea ajuta pe cercetatori in realizarea unui biomarker care sa faca diferenta intre iubirea romantica si atractia sexuala. Studiul a fost publicat in revista Psychological Science.

Sursa foto: blog.neu.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea