Social

#colici #bebelus # studiu copii # cum sa adormi bebelusul # pericol bebelus

Studiu socant: de ce NU este bine sa dormi cu bebelusul tau

Riscul de deces este mai mare in cazul bebelusilor care dorm cu parintii, anunta revista de specialitate Pediatrics, citata de huffingtonpost.com.

Oamenii de ştiinţă susţin că, în cazul bebeluşilor între 0 şi 4 luni, împărţirea patului este extrem de riscantă. Studiul, realizat pe parcursul a doi ani si care a analizat cauza mortii a aproape 9.000 de bebelusi, precizează că "împărţirea patului" înseamnă că "bebeluşul doarme pe aceeaşi suprafaţă cu o persoană sau un animal". Aproximativ 70% dintre bebeluşi împărţeau patul la momentul decesului, arată această nouă cercetare.

Pe de altă parte, în rândul bebeluşilor cu vârsta cuprinsă între 4 luni şi 1 an, cele mai mari pericole le reprezintă obiectele din spaţiul lor de dormit. "Cu toate că întotdeauna recomandăm ca zona în care bebeluşul doarme să fie fără perne, pături, tampoane de protecţie etc., mulţi părinţi uită importanţa acestei mesaj, odată ce copilul devine mai mare", avertizeaza cercetatorii care au contribuit la realizarea studiului. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea