Social

#creier 3 d #3 D #viteza de reactie #filme 3D #memorie

STUDIU: Filmele 3D previn aparitia dementei!

Vizionarea fimelor 3 D imbunatateste activitatea sistemului nervos, grabeste viteza de reactie si intensifica emotiile, potrivit cercetatorilor din cadrul Universitatii Goldsmiths din Londra.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorul britanic Patrick Fagan a efectuat un studiu in care a inclus 100 de participanti, pe care i-a rugat sa vizioneze un film marca Disney, atat in format standard, cat si 3D.

In prima etapa, inainte si dupa mai multe scene ale filmului, acestia au purtat un echipament de testare care monitoriza timpii de reactie, memoria si functiile cognitive, iar rezultatele erau tot timpul comparate, relateaza Daily Mail.

Potrivit studiului, participantii au avut o crestere de 23% a procesului cognitiv si o viteza de reactie mai mare cu 11%.

”Este o certitudine faptul ca oamenii traiesc mai mult si exista un declin in ceea ce priveste functiile cognitive odata cu avansarea in varsta, ceea ce ar putea afecta calitatea vietii. Rezultate initiale ale acestui studiu indica ca filmele 3D pot juca un rol in incetinirea acestui declin”, a declarat Dr. Patrick Fagan.

In cea de-a doua etapa a cercetarii, participantii au purtat in timpul filmului casti care scanau activitatea creierului, rezultatele relevand si de data aceasta o crestere sporita a acesteia. De asemenea, participantii au fost cu 7 procente mai captivati de ceea ce vizionau.

“Un procent de 7% in angajarea emotionala este extrem de relevant. Vizionarea filmelor 3D ii ofera privitorului o experienta calitativa si bogata, asa cum arata rezultatele acestor teste”, a adaugat si profesourl Brendan Walker.

Sursa foto: granjafamiliar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea