Social

#atitujdine pozitiva #studiu comunicare #dezvoltare persoanala #comunicare

STUDIU Cele doua cuvinte care iti vor imbunati stilul de viata

Profesorul Bernard Roth, din cadrul Institutului Hasso Plattner, ce apartine de Stanford, afirma ca putem sa influentam in mod pozitiv perceptia personala legata de realitate in cel mai simplu mod – inlocuind din vocabularul nostru doar doua cuvinte.


“Inlocuiti “dar” cu “si”. De exemplu, daca esti obisnuit sa spui – vreau sa merg la un film, dar am de lucru – incearca sa iti spui – vreau sa merg la un film si am de lucru”, afirma Roth in noua sa carte, „The Achievement Habit”.

Potrivit cercetatorului, cand folosim cuvantul “dar”, dezvoltam un conflict interior, care de fapt n-ar trebui sa existe. “Cu alte cuvinte, este posibil sa merg si la film si sa imi termin si munca. Trebuie sa gasesc o solutie”, explica profesorul.

Bernard Roth afirma ca, atunci cand folosim cuvantul “si”, creierul nostru incearca sa gaseasca o solutie pentru a rezolva cele doua parti ale enuntului. “Poate ca voi vedea un film mai scurt, poate ca voi delega treburile catre altcineva, trebuie sa gasesc o solutie sa le fac pe amandoua”, explica Roth, conform  Business Insider.

Un alt truc este sa incercam sa inlocuim expresia “trebuie sa” cu “vreau sa”.

„Incercati un exercitiu care, cu siguranta, o sa va schimbe perceptia generala despre ceea ce trebuie sa facem si ce vrem sa facem”, spune profesorul de la Stanford.

Potrivit acestuia, unul dintre elevii sai i-a povestit ca trebuie sa urmeze un curs de matematica, desi nu ii place deloc aceasta materie. Schimbarea expresiilor l-a facut sa realizeze ca matematica il ajuta sa rezolve o serie de probleme mult mai repede.

“Creierul sau a inteles ca trebuie sa rezolve problema si a cautat sa schimbe perceptia si sa caute solutii. Am putea spune ca a avut o revelatie in momentul in care concentrarea si decizia l-au facut sa priveasca problema din alta perspectiva”, a mai spus profesorul de la Stanford.

Sursa foto: chewbaccashufflin.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea