Social

#obezitate #speranta de viata #fumat

STUDIU: Cati ani din viata pierzi daca ai probleme cu greutatea

Obezitatea este mai periculoasa chiar si decat fumatul in ceea ce priveste mortalitatea.  Persoanele diagnosticate cu obezitate extrema - care au cel putin 45 kilograme peste greutatea considerata normala pentru inaltimea lor - mor cu 6,5 - 13,7 ani mai devreme decat persoanele cu o greutate normala, informeaza huffingtonpost.com.

Acesta concluzie a reiesit in urma unei analiza, ce a avut la baza date furnizate de 20 de studii de amploare efectuate in Statele Unite, Suedia si Australia, a fost realizata in conditiile in care cazurile de obezitate au cunoscut in ultimii ani o progresie ingrijoratoare. Pe plan mondial, aproape 30% din populatie, adica 2,1 miliarde persoane, sunt supraponderale sau obeze.

Persoanele supraponderale au IMC (indice de masa corporala, ce reprezinta un raport intre greutatea exprimata in kilograme si patratul inaltimii exprimata in metri) cuprins intre 25 si 29,9.

Persoanele obeze au un IMC de cel putin 30.

Persoanele diagnosticate cu obezitate extrema au un IMC de cel putin 40.

Cercetatorii avertizeaza ca riscul de moarte subita creste in mod constant odata cu cresterea IMC-ului in randul grupului de persoane care sufera de obezitate extrema, cele mai multe dintre decese fiind provocate de maladii cardiace, cancer si diabet.

Persoanele cu un IMC cuprins intre 40 si 44,9 traiesc in medie cu 6,5 ani mai putin. Cele cu un IMC cuprins intre 45 si 49,9 au o speranta de viata cu 8,9 ani mai mica. Un IMC cuprins intre 50 si 54,9 duce la scaderea sperantei de viata cu 9,8 ani, iar persoanele cu IMC-ul cuprins in intervalul 55-59,9 traiesc in medie cu 13,7 ani mai putin.

In randul persoanelor cu o greutate normala, cele care fumeaza pierd aproximativ 8,9 ani din speranta lor de viata.

Sursa foto: guardianlv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea