Social

#televizoare romani #romani tv # smart tv #televizoare

STUDIU Cate ore petrec romanii in fata televizorului

Doar 20% dintre romani au un singur televizor in casa! Aproape 36% au trei televizoare, 30% - cate doua televizoare in casa si 17% au peste patreu televizoare, arata studiul „Indicele consumului de televiziune in Romania 2017 - TVCI Romania 2017”.

In ceea ce priveste timpul petrecut de romani in fata televizorului, aproape jumatate din cei intervievati petrec doua-trei ore in fata televizorului in fiecare zi, aproape unul din cinci petrece intre patru si sase ore zilnic in fata televizorului. Unul din zece spune ca sta la televizor peste opt ore pe zi. in weekend, 17% din respondentii studiului petrec peste sapte ore in fata televizorului, iar 34% petrec intre patru si sase ore.

„Exista un studiu realizat de o companie franceza specializata in masurarea audientelor, potrivit caruia Romania este una dintre putinele tari unde timpul de vizioare este in crestere, pe televiziunea lineara, este mult peste media mondiala. Media mondiala este undeva de trei ore, iar Romania era undeva de 5,27 ore in 2015 si de 5,46 ore in 2016. Mai important, aceasta tendinta se remarca si in randul tinerei generatii, unde, in 2015, timpul mediu de vizionare era de 3,14 ore si in 2015, de 3,37 ore in 2016”, a a declarat Mihai Ursoi, manager de tara al ASTRA pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, citat de Mediafax.

La capitolul continut preferat, canalele de stiri au pierdut putin teren de la 81% in 2016 la 77% anul acesta, dar sunt in continuare pe primul loc in preferintele romanilor. Canalele de audienta generala/divertisment au urcat, treptat, an de an, avand o crestere de peste 65% in ultimii doi ani, fiind preferate de trei din patru romani in 2017. Canalele de calatorii si documentare au castigat teren cu o crestere de peste 50% in acelasi interval. Preferintele pentru sport au avut de asemenea o crestere, 45% comparat cu 41% anul trecut.

O treime dintre gospodariile care platesc servicii de televiziune au televizoare cu ecran plat, in acelasi timp, aproape jumatate (44%) dintre acestea au un Smart TV.

 

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea