Social

#autoevaluare #efect benefic barfa #beneficii barfa #autocunoastere #barfa

Studiu: Barfa e buna! Afla la ce te ajuta!

Potrivit unei echipe de cercetatori olandezi, barfa, indiferent daca e pozitiva sau negativa, are un efect benefic asupra noastra, scrie medicaldaily.com. Constientizand calitatile si defectele celorlalti, reusim sa ne autoevaluam pozitiv si sa capatam mai multa incredere in noi.

Studiul a fost realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Groningen, coordonata de doctorandul de origine romana Elena Martinescu. Psihologul spune ca femeile care aud vorbindu-se de rau de ceilalti tind sa fie mai retinute, cel mai probabil pentru a se autoproteja de frica sa nu devina si ele la randul lor tinta barfelor. Barbatii, in schimb, atunci cand aud comentarii pozitive la adresa celorlalti devin circumspecti intrucat se compara cu acestia si ii considera potentiale amenintari.

Elena Martinescu precizeaza ca nu trebuie sa inlaturam acest stil de discutie, ci sa il includem in viata noastra, dar privindu-l cu o atitudine critica. "Vestile pozitive ne arata cum ne putem imbunatati propria viata. Informatiile negative ne pot flata, pentru ca arata ca vedem cum altii se descurca mai greu ca noi, dar totodata ne sperie, pentru ca prezinta un mediu negativ, in care oricine poate fi la randul sau victima a barfelor", spune Martinescu.

Sursa foto: lexxinthecity.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea