Social

Statutul minoritatilor si alegerile pentru PE, prioritatile UDMR

Nu p
utini sunt aceia care sustin ca UDMR are cei mai buni lideri politici din Romania. In frunte cu mai-marele Marko Bela, acestia au reusit sa aduca Uniunea la guvernare in mai toate ecuatiile politice posibile. Incepand cu perioada 1996-2000, cand alaturi de PD, PSDR si CDR a fost in cartile guvernarii, continuand cu mandatul 2000-2004 cand a sustinut parlamentar Cabinetul Nastase, si nu in ultimul rand din decembrie 2004 cand a participat la coalitia de guvernamant impreuna cu PC si Alianta D.A., UDMR a profitat la maximum de voturile putine, dar de prea multe ori indispensabile ale parlamentarilor sai. Daca in precedentul mandat, liderii Uniunii nu pierdeau nici un prilej de a se vaita pentru relatia “ ineficienta ” cu PSD, in ultimii doi ani acestia nu ezita sa regrete fosta colaborare cu social-democratii, criticand-o vehement pe cea cu Alianta D.A. si PC. Statutul minoritatilor si autonomia teritoriala pe criterii etnice au reprezentat prioritatile Uniunii, aceasta formatiune utilizand intreg arsenalul din dotare, de la amenintari cu iesirea de la guvernare si un discurs radical, la promisiunile facute partenerilor de guvernare. In contextul tergiversarii adoptarii controversatului proiect de lege privind Statutul minoritatilor, mai-marii Uniunii sunt decisi sa paraseasca actuala Coalitie, nemultumiti de “dualismul” PD si PC. (continuarea in Cronica Romana )
  •   2007-01-08
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.