Social

# consum paine #nutritionisti #romani #alimentatie #paine

Statistici ingrijoratoare! Romanii, pe locul I in Europa la consumul de paine

Romanii se dovedesc a fi mancaciosii Europei atunci cand vine vorba de paine. Consumul mediu anual al unei persoane ajunge la 120 de kilograme de paine, ceea ce reprezinta o cifra ingrijoratoare pentru nutritionisti. Mai ales ca, din pricina veniturilor mici, alte alimente nu se regasesc in proportii satisfacatoare in alimentatia noastra.

Institutul National de Statistica arata ca un roman cheltuieste in medie 200 de lei/luna pentru alimente, aproximativ 45% din suma fiind directionata catre produse de panificatie si carne. La preturile actuale ale produselor din carne influenta acesteia in alimentatia romanilor devine din ce in ce mai redusa, aproximativ 3 kg/luna.

"Este o alimentatie saracacioasa care predispune la aparitia unor boli precum diabetul sau afectiunile cardiovasculare" este de parere nutritionistul Serban Damian.

Nici calitatea alimentelor nu este una foarte buna, recent reprezentantii industriei de panificatie anuntand revenirea la o serie de retete din perioada ceausista, considerate mult mai sanatoase. Produsele respective ar putea fi cu 10% mai scumpe decat painea de acum.

Sursa foto: allpostersimages.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea