Social

Statele nordice au adoptat mai bine imigrantii

Sued
ia, Belgia, Olanda si Finlanda sunt statele care au reusit cel mai bine sa integreze imigrantii, potrivit unui studiu realizat de Consiliul Britanic si Grupul pentru politici in domeniul imigratiei, care include 28 de tari, inclusiv Norvegia, Elvetia si Canada, care nu sunt membre UE, relateaza BBC. Cercetarea a mai scos la iveala faptul ca jumatate din cei aproximativ 21 milioane de imigranti din Europa se afla in cinci tari - Marea Britanie, Spania, Germania, Italia si Franta. Marea Britanie se situeaza pe locul noua in clasamentul referitor la capacitatea de integrare a imigrantilor. Studiul „se refera la sase domenii diferite: cat de usor este pentru imigranti sa gaseasca de lucru, sa obtina rezidenta pe termen lung, conditiile de reunire a familiei, participarea la viata politica, dreptul la nationalitate si discriminarea", a declarat Martin Davidson, directorul executiv al Consiliului Britanic. „Marea Britanie sta bine in comparatie cu alte state in ceea ce priveste accesul imigrantilor in tara, dar nu mai sta la fel de bine la felul cum ii tratam pe acestia odata ce au ajuns aici", explica el. Marea Britanie atrage cetateni de pe aproape toate continentele, care, in unele parti ale tarii, reprezinta 25 la suta din forta de munca. La Londra, imigrantii americani si francezi prefera cartierele de lux Kensington si Chelsea, in timp ce imigrantii din Pakistan si Bangladesh reusesc sa-si cumpere locuinte doar in suburbii. Potrivit statisticilor, in ultimii trei ani, in Marea Britanie au venit 1,8 milioane de muncitori straini , inclusiv 700.000 din Europa de Est, stabiliti in principal in sudul si estul Angliei. Suedia a obtinut punctajul cel mai mare, fiind un stat intru totul favorabil integrarii imigrantilor, in timp ce Portugalia, Belgia, Olanda si Finlanda, clasate pe pozitiile urmatoare si care au politici laudabile in acest sens, s-au dovedit deficitare in ceea ce priveste cel putin un aspect. In privinta drepturilor muncitorilor straini, Suedia a obtinut un procentaj de suta la suta, iar cu privire la acordarea rezidentei pe termen lung, desi a obtinut un punctaj mai mic, Suedia dispune de un sistem simplu, deschis si echitabil . Tot Suedia si Portugalia s-au remarcat si prin politicile de intregire a familiei, spre deosebire de Danemarca, Cipru si Austria, care au obtinut punctaje mici. La polul opus sunt statele in care integrarea imigrantilor este cel mai slab cotata - Letonia, Cipru, Austria, Grecia si Slovacia. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro
  •   2007-10-16
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.