Social

#inundatii #cod portocaliu #cod galben #revarsare rauri

Stare de alarma prelungita pe raurile din cinci judete

Sinistratii din Teleorman, Giurgiu, Ialomita, Ilfov si Braila mai au de indurat inca o zi cu amenintarea revarsarii raurilor din matca. Codurile galben si portocaliu pentru anumite rauri care traverseaza aceste zone au fost prelungite pana astazi, 22 aprilie, ora 18:00.

Avertizarea a fost emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor si vizeaza bazinele raurilor Calmatui, Vedea, Neajlov, Sabar, Ialomita si Buzau. Pe zonele respective, hidrologii asteapta revarsari ale apelor din matca generate de propagarea viiturilor formate anterior in amonte.

Precipitatiile abundente din perioada sarbatorii de Paste au afectat 86 de localitati din sudul tarii. Bilantul victimelor este de 3 morti, printre care si un copil de 13 ani, si 250 de persoane evacuate din gospodarii. Pana luni seara, angajatii Ministerului Administratiei si Internelor au fost solicitati sa intervina in peste 2200 de misiuni.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea