Social

#somn inteligenta #iq #inteligenta

Spune-mi la ce ora te culci, ca sa-ti spun cat esti de inteligent!

Ora de culcare este un indicator al inteligentei tale. Cel putin asa sustin cercetatorii englezi, care au ajuns la concluzia ca persoanele cu IQ ridicat se culca mai tarziu atat in timpul saptamanii, cat si in weekend-uri.


Oamenii primitivi mergeau la culcare cand apunea soarele si se trezeau cand rasarea. Cercetatorii afirma ca persoanele cu o inteligenta normala urmeaza acest tipar, in timp ce intelectualii vor sa isi defineasca propriul model. “Este o sfidare inconstienta, care vine din refuzul de a accepta ideea masei", explica Satoshi Kanazawa, un psiholog de la scoala de stiinte Economice si Politice din Londra, intr-un studiu publicat in revista „Study Magazine”.

Potrivit acestuia, oamenii cu un IQ mare adorm tarziu si se trezesc tarziu. Conform specialistului, oamenii cu IQ mai mic de 75 adorm, in timpul saptamanii, la 23:41 si se trezesc la 7:20, iar in weekend, se culca la 00:35 si se trezesc la 10:09.

Persoanele cu IQ intre 90 si 110 adorm, in timpul saptamanii, la 00:10 si se trezesc la 7:32, iar in weekend, la 1:12 si se trezesc la 10:14.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea