Social

#asigurare de sanatate #venituri

Sotii si parintii aflati in intretinere, taxati pentru asigurarile de sanatate

Sotul, sotia si parintii aflati in intretinere nu vor mai fi scutiti de plata asigurarilor de sanatate, potrivit unei ordonante de urgenta a Guvernului.

Chiar daca persoanele aflate in intretinere nu au venituri proprii, ei nu vor mai beneficia de calitatea de asigurat in sistemul public de sanatate fara plata contributiilor.

Decizia intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2011 .

"Pentru cele aproximativ 937.000 de persoane (sot, sotie si parinti fara venituri proprii) care se afla in intretinerea unei persoane asigurate va trebui sa fie achitata contributia la asigurarile de sanatate, pentru a fi considerati asigurati", se specifica in ordonanta de urgenta, citata de Adevarul.

Ordonanta elimina scutirea de la plata asigurarilor de sanatate si pensionarii cu pensii mai mari de 740 de lei.

Eliminarea scutirilor de plata va creste baza de impozitare cu doua milioane de persoane, care vor aduce venituri de 1,4 miliarde lei la bugetul de sanatate, potrivit ministrului Sanatatii, Attila Cseke .

  •   2010-12-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

F. Laurentiu

Vezi toate articolele

Articole din social

Mobileaza-ti ieftin casa! Razuieste si descopera voucherul Lem’s!

Mobileaza-ti ieftin casa! Razuieste si descopera voucherul Lem’s!

A venit vara si asa cum tu ai dreptul la o vacanta relaxanta, dupa care sa revii cu forte proaspete, si casa ta merita o improspatare. Si cum ai putea sa o faci decat cumparand cateva piese noi de mobilier. Lem’s iti ofera acum ocazia sa economisesti bani pentru vacanta cu ajutorul voucherelor cadou pentru mobilier![...]

Sfatul expertului


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare