Social

#parinti copii #scoli inchise #viscol #asistent social

Solutia Gabrielei Firea pentru parintii care nu au cu cine sa isi lase copiii

Scolile si gradinitele de stat din Capitala sunt inchise pana la sfarsitul saptamanii, din cauza conditiilor meteo. Pentru parintii care nu au cu cine sa isi lasa copiii acasa, primarul general, Gabriela Firea, a venit marti cu o solutie.

Potrivit edilului, se vor organiza grupuri de copii la nivelul scarilor de blocuri, care vor fi supravegheati de asistenti sociali.

„Pentru parintii care nu gasesc in aceasta perioada o solutie in familie, o bunica, o matusa, o sora, un prieten, un vecin sau altcineva, cu ajutorul primriilor de sector si cu directiile de asistenta sociala, vom ajuta aceste cazuri, pe care le consideram izolate. Eu in general cred ca fiecare famlie s-a organizat de asa maniera incat sa fie copilul la adapost”, a declarat Gabriela Firea, in cadrul comandamentului de iarna de la PMB.

„Astfel, propunerea ar fi ca acesti copii sa nu fie scosi, in ger, la minus 20 de grade, si in urma apelurilor pe care le primim si le vom comunica, vom organiza la nivel de scara de bloc, intr-un apartament, cu un asistent social, supravegherea acestor copii, pana in momentul in care parintii vin de la serviciu. Dar, eu fac apel la familii sa gaseasca posibilitatea ca proprii lor copii sa fie scosi la minus 20 de grade. Daca nu vor gasi o solutie, ii sprijinim noi cu aceasta masura. Vrem sa vedem si noi care este numarul de apeluri pe care il vom primi si in functie de dimensiunea pe care o vom constata. Acesta va fi maniera prin care vom actiona, la nivelul scarilor de bloc. Daca sunt, sa zicem, doi, trei copii, care chiar nu au cu cine sa ramana, pe perioada in care parintii sunt la serviciu sa fie supravegheati de un asistent social”, a mai spus Gabriela Firea

Parintii pot solicita ajutor de la PMB la numarul de telefon 0800 800 868.

"Ne pasa de toata lumea. Nu toti copiii ajung la scoala acum cu masina incalzita a parintilor, cei mai multi ajung cu mijloacele de transport ori pe jos. Lucrurile nu arata bine, va fi in continuare ger, se vor resimti minus 20 de grade, minus 22 de grade in Bucuresti. Nu ar fi intelept sau corect sa deschidem scolile pe ger”, a conchis Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a decis, marti, ca scolile si gradinitele de stat din Capitala sa fie inchise pana la sfarsitul acestei saptamani, din cauza vremii extreme.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea