Social

#masina #politie #sofer #amenzi rutiere # riscuri telefon

Sofezi cu telefonul la ureche? Iata ce ti se poate intampla!

In Bucuresti, conform ultimelor statistici, un sofer este amendat la fiecare 20 de minute pentru efectuarea unor convorbiri telefonice in timp ce este la volan. Politistii din Europa trag un semnal serios asupra pericolului reprezentat de acest fenomen.

Psihologii romani, in colaborare cu Politia Rutiera, au efectuat un studiu care arata ca vorbitul la telefon in trafic este asemanator cu condusul masinii legat la ochi. "Timpii de reactie sunt mai lenti. Atentia este impartita intre convorbire si alti stimului exteriori. Vorbitul la telefon constituie un pericol major", sustine psihologul Mihai Anitei.

Norvegienii au ajuns la concluzia ca discutiile telefonice in timpul sofatului sunt la fel de periculoase ca si condusul sub influenta bauturilor alcoolice. Si mai grav este faptul ca un sofer care vorbeste la telefon pune in pericol si alte vieti, nu doar pe a sa.

In Romania, amenda in cazul convorbirilor telefonice la volan este de 270 lei si doua puncte penalizare.

Foto: libertatea.ro

Marius Jianu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea