Social

#sofer #cod rutier #carnet conducere #reguli circulatie #sofer incepatori # modificari cod rutier

Soferii incepatori, obligati sa fie insotiti pe timp de noapte

Noul Cod rutier vine cu noi schimbari in ceea ce-i priveste pe soferii incepatori. Acestia vor fi obligati, in cel mai scurt timp, sa aiba insotitor daca se deplaseaza cu masina pe timp de noapte.

Persoana insotitoare trebuie sa aiba si ea permis de conducere de cel putin cinci ani.

Potrivit unui amendament adoptat in comisiile parlamentare la modificarea Codului rutier, persoanele care au permis de mai putin de un an au obligatia "sa nu conduca vehicule din categoria Β sau BE cu o putere a motorului mai mare de 110 kw" si "sa nu conduca vehicule din categoriile A1, A2 (daca nu a posedat anterior A1), B1, Β si BE pe timpul noptii pe drumurile acoperite cu gheata, zapada, polei".

De asemenea, soferii incepatori au obligatia sa fie insotiti de "o persoana adulta, membru al familiei sau posesor al permisului de conducere cu o vechime de cel putin cini ani de zile, in deplasarea pe timp de noapte pentru vehiculele din categoria Β sau BE".

Aceasta propunere a fost initiata de senatorul Nicolae Moga, care a precizat ca 27% din accidentele grave de circulatie sunt produse soferii incepatori, cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani.

Sursa foto: auto.insport.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea