Social

#live facebook #permis conducere

Facebook, interzis la volan. Soferii care se filmeaza in timp ce conduc raman fara permis

In urma numeroaselor accidente rutiere care au avut loc din cauza live-urilor pe care soferii le fac pe Facebook, a fost initiata o noua lege.

Astfel, toti soferii care se filmeaza in timp ce condus si posteaza pe retelele de socializare vor ramana fara permis si vor primi puncte de penalizare.

Noul proiect de lege a fost initiat de catre deputatul PMP Petru Movilă.

"Având în vedere dispoziţiile art.16 din Constituţia României se impune ca pentru situaţii analoage să fie reglementate sancţiuni similare. Din moment ce în forma actuală a art.108, alin. (1) lit. a) punctul 2 este sancţionat conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive de tip 'mâini libere', aceeaşi sancţiune contravenţională trebuie să o suporte conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, care foloseşte mijloace tehnice de înregistrare în timpul conducerii cu excepţia acelor dispozitive de tip 'mâini libere'. De asemenea se impune sancţionarea cu suspendarea dreptului de conduce pe 90 de zile, dacă o astfel de faptă are consecinţe deosebit de grave soldate cu accidente rutiere cu victime.", explică deputatul PMP Petru Movilă în expunerea proiectului de lege.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea