Social

#alimentatie #dependente #dependente mancat #dependete mancare

Socant! Mancatul provoaca dependenta si nu mancarea

Se spune ca mancarea este ca un drog. "Fals!", sustin cercetatorii. Nu placerea pentru anumite alimente provoaca dependenta, ci mancatul in sine poate fi asemanat cu dependenta de cocaina sau heroina.

Cercetatorii scotieni compara dependenta de a baga mereu ceva in gura si cu pasiunea pentru jocurile de noroc. Ei spun ca cel mai simplu pentru supraponderali este sa dea vina pe mancare, insa ei dezvolta, de fapt, o adevarata constrangere psihologica legata de actiunea de a manca, datorata efectelor pozitive pe care aceasta le are la nivelul creierului.

Potrivit studiului realizat de specialistii de la Universitatea din Edinburgh impreuna cu cercetatori de la mai multe universitati din Marea Britanie si din Spania, dependenta de a manca este o tulburare de comportament si ar trebui clasificata ca boala mintala.

Experimentele pe sobolani au aratat ca nu exista simptome de sevraj atunci cand alimentele grase sunt suprimate din alimentatie.

Doar cofeina s-a dovedit a da dependenta, arata concluziile studiului, in schimb zaharul sau alte alimente, nu.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea