Social

#romani zahar #consum zahar #zahar #obezitate #diabet

Socant! Cantitatea uriasa de zahar pe care o consuma romanii!

30 de kilograme de zahar pe an! Atat consuma, in medie, fiecare roman, dublu fata de restul europenilor! Concluzia i-a socat pe medici, care spun ca asa se explica incidenta tot mai crescuta a diabetului la copii si faptul ca jumatate din populatia Romaniei este supraponderala.

Potrivit statisticilor, media europeana a consumului de zahar este de 16 kilograme per adult. De vina pentru consumul exagerat de dulciuri de la noi sunt obiceiurile nesanatoase, sustin nutritionistii. Cantitatii ridicate de zahar i se adauga consumul sporit de prajeli, dar si faptul ca uitam sa bem apa sau ca fumam. La toate acestea se adauga "stresul prin care trecem zilnic, iar oboseala cronica de care ajungem sa suferim ne dezechilibreaza din punct de vedere hormonal", a explicat medicul nutritionist Lygia Alexandrescu, citata de adevarul.ro.

In lume exista peste 1 miliard de persoane adulte sunt supraponderale, se arata intr-un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii. In Romania, aproximativ 30% din populatie sufera de obezitate, 20% este supraponderala, iar numarul copiilor supraponderali este cu 18% mai mare in ultimii 10 ani, potrivit datelor centralizate de Ministerul Sanatatii.

Sursa foto: anglerz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea