Social

Slabiti cu ajutorul enzimelor

&quo
t;Slabiti cu ajutorul enzimelor" este titlul unei carti aparute in SUA, printre cele mai bine vandute din lume, care face parte din programul "Fit for Life". Autorii acesteia, Harvey si Marilyn Diamond, sunt adepti ai teoriei ce afirma ca mancarurile combinate necorespunzator se "strica" si nu pot fi absorbite de tractul intestinal. Acest lucru produce toxine in organism si conduce la ingrasare . Enzimele ajuta la digerarea rapida a mancarurilor, astfel rezidurile sunt eliminate mai prompt. Cea mai mare greseala, sustin autorii, provine din combinatia de proteine si carbohidrati, ca de exemplu carne cu cartofi, oua cu paine prajita, sau branza cu paine. IMPORTANTA ENZIMELOR Un lucru important de stiut este ca sistemul digestiv uman contine enzime si alte elemente necesare pentru digerarea mancarurilor. Enzimele sunt compusi care maresc viteza reactiilor chimice din organism. Vitaminele si hormonii nu isi pot face treaba fara ele. Exista doua tipuri diferite de enzime: metabolice si digestive. Pana acum s-a aratat ca acestea au un rol vital in construirea sanatatii, datorita contributiei lor la procesul de digestie. Consumarea alimentelor sanatoase este cea mai eficienta cale de a suplimenta rezerva de enzime existenta in corp, pentru a imbunatati sistemul digestiv. Enzimele pot fi extrase din alimente nutritive usor de digerat, insa nu din cele gatite. Fiecare aliment contine combinatia optima de enzime digestive necesare pentru descompunerea sa completa. Acestea sunt enzimele alimentare. Dar gatind alimentele la mai mult de 48 de grade Celsius, enzimele sunt distruse si organsimul uman este pus in situatia de a genera enzimele necesare respectivei digestii. SUGESTII CULINARE La micul dejun, regimul trebuie sa contina elemente nutritive si tonice care sa stimuleze activitatea cerebrala. Amestecati o cana de branza de vaci cu o legatura de patrunjel si usturoi si mancati fara paine. Apoi beti o ceasca de ceai de plante cu multa lamaie. Completati-va micul dejun cu 3 fructe diferite, care contin o cantitate mai mare de vitamina C (kiwi, capsuni, prune). O alta varianta este sa preparati un tonic natural dintr-o jumatate de banana, o jumatate de mar, 100 ml suc de portocale, stafide. Mancati-l impreuna cu cateva nuci. La sfarsit, consumati un grepfrut. Intre mese optati pentru: un fruct (mar sau para) ori un pahar de suc de legume . Meniul pranzului trebuie sa contina albumina asociata cu salata de cruditati . Portia ideala de carne pentru masa de pranz, propusa de Marilyn Diamond, este de 110 g. Optati pentru carne alba sau pentru peste. Cel mai bine este sa o preparati intr-o tigaie speciala, fara grasime, sau la gratar. Puteti inlocui carnea cu un iaurt sau cu un ou. Preparati salata dintr-o leguma cu frunze (varza, salata verde), o leguminoasa si o leguma ca rosie, castravete, ardei. Intre pranz si cina beti un pahar de ceai verde cu 2-3 biscuiti dietetici. La masa de seara trebuie sa consumati hidrati de carbon asociati cu legume. Optati pentru: piure de cartofi , orez (50 g), paste fainoase (50 g) sau supa de zarzavat cu paine integrala, pe care le puteti manca cu diverse legume, fie crude (sub forma unei salate), fie foarte putin calite in unt. CARENTA IMBOLNAVESTE Pentru o sanatate perfecta, vom intelege cat de important este sa ne ferim de mancarea gatita sau denaturata in orice fel si vom apela la alimentele preparate. Exista multe motive pentru care enzimele sunt atat de importante. De exemplu, lipsa enzimelor este un factor major in declansarea leucemiilor. Atunci cand mancarea gatita intra in corp, acesta trebuie sa compenseze prin consumarea propriilor rezerve enzimatice. Este interesant de notat ca, atunci cand aceste enzime scad in calitate si putere, scade capacitatea corpului de a prelucra grasimi grele, proteine si calorii in exces. Atunci corpul devine slab si, in final, bolnav.
  •   2007-08-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii