Social

#sistem electronic stradal #harta electronica #agentia nationala de cadastru

Sistemul electronic al strazilor, functional incepand cu anul 2013

Sistemul electronic al strazilor din Romania urmeaza sa fie functional incepand cu anul viitor, scrie rtv.net. Pentru acest proiect vor fi alocate circa doua milioane de euro , bani proveniti din fonduri europene.

Autoritatile urmeaza sa reevalueze toate strazile din tara si vor intocmi o harta electronica. In acest fel se vor elimina situatiile in care aceeasi strada are doua sau trei nume diferite sau doua blocuri au acelasi numar. Aceste greseli pot costa viata unui om, ambulantele chemate la aceste adrese ajungand de multe ori prea tarziu la solicitarile primite prin serviciul 112.

Agentia Nationala de Cadastru este cea care a creat acest sistem electronic stradal. "In cazul in care o primarie isi schimba adresa automat, celelalte registre legate se schimba automat", a declarat presedintele Mihai Busuioc, Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea