Social

#alegeri prezidentiale #greva generala #sindicate

Sindicalistii ameninta cu boicotarea alegerilor prezidentiale

Daca Guvernul nu va solutiona redevdicarile sindicalistilor, acestia ameninta cu greva generala pe termen nelimitat si boicotarea alegerilor prezidentiale.

Dintre miile de sindicalisti prezenti astazi in Piata Victoriei , cei mai multi au plecat inainte de finalizarea programului protestelor, dar liderii de sindicat au fost categorici in ceea ce priveste cererile.

"Daca Guvernul nu ne asculta suntem dispusi sa mergem pana la boicotarea alegerilor prezidentiale. Daca nu vom ajunge la o reconciliere in sistemul bugetar atunci cu siguranta vom ajunge la mijloace de protest extreme'', a declarat pentru Realitatea.net Razvan Bordeianu, vicepresedinte Alianta Federativa a Functionarilor Publici SEDLEX.

Revendicarile sindicalistilor pornesc de la refacerea grilei de salarizare din Legea unica. Ei mai cer un salariu minim pe economie de 740 lei in 2010 si de 1.300 lei in 2014, majorarea pensiilor, asigurarea protectiei lucratorilor aflati temporar fara loc de munca si dezvoltarea economiei nationale, in sensul sustinerii unitatilor economice, conform vicepresedintelui Cartel Alfa , Octavian Luca. 

Studentiiau participat si ei la protestele bugetarilor. Ei vor sa fie reprezentati in senatele universitatilor, drept pe care l-au pierdut odata cu aprobarea noii Legi a educatiei nationale.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea