Social

Silvio Berlusconi a cumparat Big Brother

Băt
ălia pentru Endemol s-a încheiat prin vanzarea către trustul magnatului italian. Grupul italian de televiziune Mediaset, parte din conglomeratul Fininvest, deţinut de Silvio Berlusconi, va cumpăra casa de producţie Endemol, inventatorul reality-show-ului " Big Brother ", controlată de operatorul de telecomunicaţii Telefonica , pentru 2,629 miliarde de euro, informează AFP. Grupul Mediaset a semnat deja un acord cu operatorul de telecomunicaţii Telefonica pentru vanzarea participaţiei sale de 99,7% la compania Endemol Investment Holding (care deţine indirect participaţia sa de 75% în Endemol NV). Pentru grupul Mediaset, care este controlat în proporţie de 36% de holdingul Fininvest, deţinut de Silvio Berlusconi, achiziţionarea casei de producţie Endemol înseamnă o mai mare independenţă pe piaţa italiană, potrivit AFP. Pe langă grupul Mediaset, alte două consorţii s-au arătat interesate de achiziţionarea Endemol, patronul Endemol Franţa, Stephane Courbit, omul de afaceri Bernard Arnault şi grupul italian de media De Agostini. Mogulii vor prada Valoarea Endemol a crescut considerabil în ultimii ani. Cel mai mare producător de programe de divertisment din Europa este şi cotat la bursa din Amsterdam încă de anul trecut. 22,32% din acţiunile grupului erau cotate atunci la nouă euro per acţiune. Între timp, valoarea titlurilor Endemol aproape că s-a dublat. Îşi văd de treabă Întreaga tevatură din jurul acestei vanzări nu îl împiedică pe Jon de Mol să-şi vadă de treabă. La finalul săptămanii trecute, Endemol a achiziţionat grupul britanic Hammer. Una dintre cele mai vechi case de producţie din Marea Britanie, Hammer, este specializată pe producţii ale genului horror, filme de serie B , cu multă violenţă şi sange, şi multe efecte speciale . 50 de milioane de euro a costat întregul grup, cu tot cu catalogul de peste 300 de producţii cinematografice şi pentru televiziune. Mediaset deţine posturile TV Italia 1, Canale 5, Rete 4 şi Telecinco, precum şi televiziunile digitale Mediaset Premium, Media Shopping, Boing şi 24 Ore TV şi postul Radio R101. Mediaset face parte din grupul Fininvest care mai deţine, printre altele, compania de servicii bancare şi asigurări Mediolanum, compania de producţie de film Medusa şi publisherul Mondatori.
  •   2007-05-15
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.