Social

#sarbatoare 21 mai #traditii Sfintii Constantin si Elena #sfintii constantin si elena

Sfintii Constantin si Elena. Ce sa faci pentru a te feri de ghinion

Duminica, 21 mai, peste 1,7 milioane de romani isi vor serbeaza onomastica cu ocazia Sfintilor Mari Imparati Constantin si Elena. Traditiile spun ca in aceasta zi Sfanta nu trebuie sa muncesti deoarece ceva rau se va abate asupra ta. 

In calendarul popular, sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena este o sarbatoare a pasarilor de padure, numita Constantin Graur sau Constantinul Puilor.

Conform traditiei, in aceasta zi pasarile de padure isi invata puii sa zboare. Asa ca multi agricultori nu lucreaza, pentru a evita pagubele aduse holdelor de pasarile cerului; in unele regiuni ale tarii este ultima zi in care se mai poate semana porumb, ovaz si mei, deoarece, in popor, se vorbeste ca tot ce se seamana dupa aceasta zi se va usca.

Femeile, pentru a alunga duhurile rele si necurate, tamaie si stropesc cu aghiasma. Pentru a se apara de forte malefice, taranii aprind un foc mare si stau in jurul lui, prin fumul focului obisnuiesc sa treaca si oile, pentru a fi ferite de rele pe timpul cat vor sta la stana. In plus, in ziua praznicului, pentru ca voia buna sa se adune in familie, trebuie sa aducem in casa macar trei fire de bujori imbobociti.

O iconita care-i reprezinta pe Sfintii Constantin si Elena, cumparata pe 21 mai, te apara de paguba, de dusmanii nestiuti si iti implineste o grabnica dorinta, oricand le ceri ajutorul.

Sursa foto: crestinortodox.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea