Social

#restaurante Capitala #controale ANPC #mancare expirata #anpc

Serviti cu mancare expirata! Mari nereguli la zeci de restaurante celebre

28 de restaurante, majoritatea foarte cunoscute, din Capitala, au fost amendate de comisarii ANPC dupa ce acestia au descoperit ca foloseau ingrediente expirate, refrigerate in medii improprii sau nu existau masuratori ale temperaturilor din spatiile frigorifice.

 

Printre neregulile descoperite de comisarii ANPC se numara depasirea termenului de valabilitate pentru ingredientele folosite sau lipsa documentelor de provenienta a marfii care sa ateste calitatea produselor, spatii frigorifice cu un grad avansat de uzura, neigienizate, fara termometre si fara a fi completate graficele de temperatura, depozitarea oualor la temperatura mediului ambiant, lipsa unui grafic de refolosire a uleiului.

De asemenea, o abatere frecventa descoperita de comisarii ANPC a fost lipsa informarii cu privire la ingredientele alergene care erau folosite.

“Pentru neregulile constatate au fost aplicate 28 sanctiuni contraventionale in valoare de 147.000 lei si 2 avertismente. Au fost dispuse masuri de oprirea temporara a prestarii serviciilor pentru 3 dintre operatorii economici controlati, pana la remedierea deficientelor" precizeaza ANPC, adaugand ca "au fost oprite definitiv de la comercializare si retrase din circuitul consumului uman 185,5 kg de carne si produse din carne in valoare de 8.306 lei si 63 bucati de lipii in valoare de 122 lei”, arata ANPC.

Neregulile au fost constatate la: Cofetaria Frantuzeasca, Restaurant Beirut, Restaurant Zaitone, Restaurant Divan, Restaurant Picolo Mondo, Restaurant Vaca MUUU, Restaurant Yoshi, Restaurant Arabesc Sis Kebab, Four Season, La Oriental, Tarboush restaurant, Sultan, Restaurant Marele Zid, Restaurant Templul Soarelui, Memos, Karamna, El Bacha, L’Incontro, Adress Fodd- restaurant cu specific turcesc, Tripoli- restaurant cu specific libanez, Restaurant No Name, Restaurant Coin Vert, Zen Sushi, Restaurant CHONG Quing, Restaurant Indian, Bozan Usta - Fast Food cu specific turcesc, Dristor Doner Fast Food, Restaurant Chineese Garden.

Sursa foto: economica.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea